Maandag meldde het RIVM weer geen ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus in regio Alkmaar. Het aantal patiënten opgenomen (geweest) blijft op 53 in Alkmaar, 27 in Heerhugowaard, 16 in Langedijk en Bergen, en op 9 in Heiloo. Wel werd voor Alkmaar een positieve test gemeld. Het aantal geregistreerde (ex-) coronapatiënten komt daarmee in Alkmaar op 228 en in de hele regio op 511.

Zelfs voor een maandag gaf het RIVM vanuit het hele land zeer weinig meldingen in verband met covid-19. Het aantal (voorheen) positief geteste personen steeg met 161 naar 42.788, het aantal patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis met 36 naar 11.343 en het aantal bekende sterfgevallen van coronapatiënten met 16 naar 5.456. Nog altijd is het overgrote deel op leeftijd en/of kampte al met aandoeningen.

Totaal lagen er volgens Stichting Nice vrijdag 512 bewezen en verdachte coronapatiënten op de intensive care. De raming voor maandag komt uit op 476. Dat zou betekenen dat in de tussentijd relatief minder patiënten de IC's verlieten in vergelijking met de weken ervoor. Positief daarbij is wel dat verreweg de meesten overleefden en herstellende zijn.
Pin It
Bekeken: 2241x
https://ee.itk.ac.id/data/