Nu door de coronacrisis ook de buurthuizen in Alkmaar al langere tijd gesloten zijn, worden er door de gebruikers van deze sociale ontmoetingsplaatsen allerlei alternatieven ontwikkeld. Zo spant Resto VanHarte zich in om de bezoekers, die normaal wekelijks voor een driegangenmaaltijd en de gezelligheid komen, thuis te bereiken. Vrijwilligers bellen met de gasten en gaan langs bij mensen die behoefte hebben aan persoonlijk contact.

Ook zijn er speciale acties opgestart om het contact tussen gasten onderling te stimuleren zoals een 'bel carrousel' en een kettingbriefactie. Verder is het team de actie 'Soep op de stoep' gestart om buurtbewoners van de wijk Hoefplan te voorzien van hun favoriete soep én een praatje.

Manager en kok Wanda Nieste: "Ik zou het liefst heel Alkmaar van soep voorzien, maar dat is niet realistisch. We hebben gekozen voor het Hoefplan, en dan in het bijzonder woon- en leefgemeenschap Hoeverstaete. Daar wonen mensen die vanwege het coronavirus de deur niet uit mogen. Als ik daar met soep voor de deur sta zijn ze zo blij."

Wanda heeft haar andere gasten nu al zo'n twee maanden niet meer gezien. "Ik mis ze heel erg. En mijn vrijwilligers ook, samen een heerlijke maaltijd maken voor een grote groep mensen is toch het mooiste wat er is. Ik verheug me op 1 juni, dan gaan we in Wijkcentrum Overdie weer open."

Resto VanHarte heeft al goed nagedacht over de maatregelen die getroffen moeten worden om weer gasten te mogen ontvangen. Wanda: "Mensen moeten - net als altijd - reserveren. Met de vrijwilligers erbij kunnen we niet meer dan 22 mensen binnenlaten. We hebben een zaal die geschikt is om anderhalve meter afstand te houden. In de keuken zullen we maskers en door plexiglas afgescheiden werkplekken gebruiken. We zullen de gasten stimuleren om om de week te komen, zo kunnen we meer mensen blij maken."
Pin It
Bekeken: 1563x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/