Vandaag, 12 mei, is het wereldwijd de Dag van de Zorg. Vooral in deze coronatijd is extra duidelijk hoe belangrijk mensen in de zorg en verpleging zijn voor onze samenleving. Dat beseft ook gemeente Alkmaar zich: "Gemeente Alkmaar waardeert en bedankt alle mensen die zorgen - voor groot, klein, jong en oud. Jullie maken de wereld mooier!"

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat deze dag eveneens niet onopgemerkt voorbij gaan: "Dit is een mooi moment om dankbaarheid te uiten naar deze bijzondere mensen die hart hebben voor hun medemens. Een heel groot compliment voor alle zorgmedewerkers!"

En ook Alkmaar Centraal wil graag alle zorgmedewerkers en verplegers bedanken voor al hun tijd en energie, juist in deze periode waarin ze hard strijden voor ons welzijn.

De internationale Dag van de Verpleging werd in 1965 in het leven geroepen door de International Council or Nurses en in 1974 werd 12 mei als datum geprikt, ter ere van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Zij werd op 12 mei 1920 geboren. Sinds 2013 wordt deze dag ook wel de Dag van de Zorg genoemd.

Normaal gooien zorg- en verpleeginstellingen hun deuren open op de Dag van de Zorg/Verpleging, maar dat is nu helaas niet mogelijk.
Pin It
Bekeken: 1666x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/