Mee & De Wering biedt kwetsbare mensen en hun betrokkenen  ondersteuning, onder andere in Alkmaar. De stichting organiseert regelmatig ontmoetingsgroepen voor ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte. Dat kan gaan om kinderen met verstandelijke beperkingen als Down of autisme, maar ook om allerlei lichamelijke beperkingen. Vanwege de coronacrisis, gaan de groepen vanaf 27 mei online. Onder de naam ‘Staande blijven in coronatijd’ kunnen de ouders, begeleid door twee consulenten sociaal werk, met elkaar in gesprek over de dingen waar zij in deze crisistijd tegen aan lopen.

Maartje Dekker is een van deze consulenten. "Sommige kinderen gaan al weer naar school. Maar veel kinderen niet, en ook de dagbesteding waar ze normaal gesproken naar toe gaan is gesloten. Hun ouders hebben ze dus de hele dag thuis. Dat zorgt wel voor problemen. Zeker als de ouders ook nog werken. De logeerhuizen waar kinderen wel eens heen gaan zijn ook dicht".

In de online ontmoetingsgroep kunnen ouders zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Thema’s zijn bijvoorbeeld angst, onzekerheid, ritme en balans vinden en nieuwe energie opdoen. Dekker: "Dit zijn de thema's die ook in de groepen werden besproken toen de ouders elkaar nog lijfelijk ontmoetten. De ouders zijn de ervaringsdeskundigen, zij kunnen elkaar helpen. Wij als consulenten begeleiden".

De digitale ontmoetingen vinden vanaf 27 mei zes keer plaats, op woensdagavonden van 20:00 tot 21:30 uur.  Deelnemende ouders krijgen vooraf de inloggegevens. Aanmelden kan bij Jolanda Bruijns via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33749235, of Maartje Dekker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33750792. (foto: Pexels / Marcus Aurelius)
Bekeken: 1646x