Alkmaar Centraal


In aanloop naar een weekend met redelijk goed weer en kersverse versoepelingen wat betreft corona-maatregelen, richt burgemeester Piet Bruinooge zich in een videoboodschap tot alle Alkmaarders met een positieve noot, maar ook een serieuze waarschuwing. "Het is fijn dat we weer meer bewegingsvrijheid hebben, maar het geeft ons ook een grote verantwoordelijkheid".

"Deze week is een aantal noodmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. Dat is mogelijk omdat het aantal besmettingen daalt en omdat er minder mensen op de IC's liggen", startte Bruinooge zijn video. "Kinderen kunnen weer naar school. Kappers en bibliotheken zijn weer open, en buiten sporten is toegestaan zo lang er afstand gehouden wordt". Voor het gemak laat hij achterwege dat kinderen onder de 13 jaar onderling geen afstand meer hoeven te houden.

Dan volgt Bruinooge's waarschuwing over eigen verantwoordelijkheid: "Afgelopen zaterdag was het echt veel te druk op bijvoorbeeld het Bolwerk en in de binnenstad. Dat kan echt niet! Als we ons niet gedragen kan het misschien zomaar zijn dat de horeca op 1 juni niet open kan. Of moeten er plekken worden afgesloten en versoepelingen worden teruggedraaid. Dat moeten we niet willen."

De burgemeester herinnert luisteraars er dus nog maar weer een aan om de maatregelen te respecteren door afstand te houden, drukte te mijden. "Blijf gezond!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl