Alkmaar Centraal


Vrijdag zijn de nieuwe plannen gepresenteerd voor de herinrichting van het Ringersplein en de oude Ringersfabriek in Alkmaar. "Een plek waar we ontzettend mooie ontwikkeling gaan meemaken met elkaar", belooft wethouder Paul Verbruggen in een videopresentatie. Het plein transformeert in een groene, aangename omgeving. De voorzijde van het gebouw wordt in oude glorie hersteld en de zij- en achterkant krijgen een flinke facelift. De slogan: Wonen in Ringers, het monumentale visitekaartje van Alkmaar.

"Het eerste wat we gaan doen is het plein omtoveren tot een verblijfsplek. Een plek waar je wilt zijn", aldus Steven Delva, van Delva Landscape Architecture & Urbanism. Hij ontwierp een groen plein, met in het hart een waterelement, waar het aangenaam toeven is tussen een brede biodiversiteit die meteen verkoeling biedt. "Dit plan kunnen we realiseren door een aantal woningen toe te voegen."

"In opdracht van Ten Brinke Bouw hebben wij een ontwerp voor de herbestemming gemaakt," neemt Lianne Goosen van Hurenkamp Architecten & Adviseurs over. "Er komen 73 appartementen op de verdiepingen en de begane grond zal worden gevuld met publiekstoegankelijke functies, vooral horeca. De gevels aan de waterzijde, die worden gerestaureerd. Er zijn elementen verdwenen in de loop der tijd en die worden weer teruggebracht. De voorkant wordt helemaal hersteld in het gevelbeeld van 1926 - 1937."

Er komen ook nieuwe elementen, zoals optoppingen op het bestaande dak en balkons aan de zijkant en achterzijde. Verder komt er voor de foodhal een nieuwe entree in de achtergevel. Goosen: "Die wordt heel transparant en toegankelijk vanuit het gebied."

"De entree van Overstad, een geweldige omgeving waar we in de komende tijd vitaal, dynamisch en groen laten samenkomen", begint Verbruggen het slot van de presentatie. "Een plein, samen ontwikkeld met de buurt, waarin sport, spel, ontmoeten maar ook duurzaamheid en groen bij elkaar komen. Ik kijk ernaar uit dat we kunnen beginnen, en ik kijk er nog veel meer naar uit dat we het straks kunnen gaan gebruiken."

Het Ringerspand krijgt zowel huur- als koopappartementen, maisonnettes en penthouses. Deze variëren in grootte van 60 tot 220 m2 en hebben één tot drie slaapkamers. Huurprijzen lopen van 800 euro tot meer dan 1.300 euro en koopsommen van 245.000 tot boven de 600.000 euro. Ook komt er parkeergelegenheid.

De gehele videopresentatie is te zien op social media-kanalen van gemeente Alkmaar: Facebook, YouTube en Twitter. Meer info op woneninderingersfabriek.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl