Het RIVM meldde vrijdag voor regio Alkmaar geen nieuwe ziekenhuisopnames in verband met het coronavirus. Het aantal patiënten (voorheen) opgenomen blijft 53 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen, en negen voor Heiloo. Op 2 mei waren er voor het laatst meldingen vanuit het HAL-gebied.

Wel waren er zeven positieve tests, waaronder drie in Bergen en in Alkmaar. Voor Bergen betekent dat negen nieuwe patiënten in de laatste twee dagen. Het totaal aantal (ex-) patiënten in de regio stijgt naar 533.

Landelijk steeg het aantal meldingen van positieve tests met 200 naar 43.681, het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) met 35 naar 11.492 en het aantal geregistreerde overleden patiënten met 53 naar 5.643. Hierbij probeert het RIVM sterfgevallen in verband met covid-19 in verpleeghuizen te traceren.

Sinds de piek in de oversterfte in heel Nederland tijdens de eerste week van april, is het wekelijks aantal overlijdens drastisch gedaald. In de eerste meimaand stierven 212 en 516 meer mensen dan normaal. Het aantal van 347 corona gerelateerde sterfgevallen bevestigd in laboratoria komt daarmee overeen.

Het totaal aantal bewezen en verdachte coronapatiënten op IC's daalde dinsdag naar 410 en daalde tot vrijdag naar schatting verder naar 352. Het aantal patiënten dat op IC's overlijdt is tot gemiddeld twee per dag teruggelopen. Er zijn geen herstellende patiënten meer die vanwege beddentekort eerst nog naar een andere afdeling worden verplaatst; iedereen kan voldoende aansterken om daarna meteen het ziekenhuis te verlaten.
Pin It
Bekeken: 2311x
https://ee.itk.ac.id/data/