Het is bijna zo ver. Per 1 juni kunnen de maatregelen om het coronavirus in te perken weer wat versoepeld worden. Terrassen mogen weer open, restaurants en cafés gaan open voor maximaal 30 personen. Dit geldt ook voor bioscopen, theaters, concertzalen en musea. Voor buurthuizen is er echter nog onzekerheid. Diederik Dorbeck, beheerder en sociaal cultureel werker bij buurthuis Overdie Ontmoet in Alkmaar: "We hebben contact met de gemeente daarover. We lijken nog het meest op horeca, ons terras gaat in ieder geval wel open per 1 juni."

Het is voor Overdie Ontmoet belangrijk dat ze binnenkort weer open kunnen. Diederik: "Financieel natuurlijk, er komt deze periode helemaal niks binnen. Maar ook uit sociaal oogpunt. De mensen uit de buurt komen hier altijd gezellig een kopje koffie drinken en een praatje maken. Dat missen ze erg, ik word daar regelmatig op aangesproken."

Duidelijk is wel dat de cursussen en activiteiten vanaf 1 juni weer doorgang mogen vinden. "We doen aan yoga, salsa, zumba en keramiek. Verder is er een wandelvereniging en natuurlijk regelmatig een bingo. De sociale contacten komen dan weer tot leven, en er vloeit weer geld in de kas".

Overdie Ontmoet zal zich volgens de beheerder prima aan de voorwaarden kunnen houden als ze weer 30 mensen mogen binnenlaten: "We beschikken over drie zalen, elk met een eigen ingang en eigen sanitair. We verhuren die voor vergaderingen, feesten en partijen. Dat zal nog even moeten wachten, vrees ik. Maar 30 mensen verspreid door ons gebouw gaat heel goed."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl