Alkmaar Centraal


Als het te druk wordt in het Hemelvaartsweekend, worden in het uiterste geval de wegen naar zee afgesloten. Daarvoor waarschuwen de strandgemeenten tussen Castricum en Camperduin. Dit zal in ieder geval gebeuren wanneer de parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen vol zijn.

Met de boodschap ‘vermijd drukte’ willen de gemeenten bezoekers informeren over de coronamaatregelen die op hun stranden gelden tussen Hemelvaartsdag en het Pinksterweekeinde. Ze willen voorkomen dat mensen massaal naar het strand gaan.

De strandgemeenten wijzen erop dat ‘vermijd drukte’ nog steeds het belangrijkste is wat je kunt doen om de kans op besmetting met en de verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken.

Ook op het strand, de boulevards en de bankjes moeten mensen 1,5 meter afstand houden, vaak de handen wassen en hoesten of niezen in hun elleboog. Wie zich niet lekker voelt moet thuisblijven.

De strandtenten en terrassen zijn nog gesloten tot 1 juni. Er zijn alleen hier en daar afhaalloketten geopend waar strandgasten eten en drinken kunnen meenemen. Toiletten van strandpaviljoens mogen open als deze bereikbaar zijn zonder dat men het strandpaviljoen hoeft te betreden. Toiletten in strandpaviljoens moeten gesloten blijven. (Foto: Door Janneman, CC BY 3.0)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl