Alkmaar Centraal


Een ernstig verwarde man uit Alkmaar-Noord is dinsdag gewond geraakt door toedoen van een politiehond. Na meerdere overlastmeldingen besloot de politie poolshoogte te nemen, maar de man weigerde naar buiten te komen. Na het forceren van de deur konden ze hem met behulp van een politiehond overmeesteren, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

De man is een bekende van de politie. Er komen wel vaker meldingen binnen van (geluids)overlast. "Toen wij hem aantroffen had hij al een raam ingegooid en was hij spullen kapot aan het slaan en naar buiten aan het gooien. Ook had hij zich opgesloten in zijn eigen huis. "Als iemand door het lint gaat, dan kies je voor je eigen veiligheid", laat een woordvoerder van de politie weten.

Omdat de situatie steeds meer uit de hand liep, besloot de politie niet te wachten op de crisisdienst, maar zelf in te grijpen. "We hebben de deur gebarricadeerd, maar de man bleek zichzelf in de badkamer opgesloten te hebben. Na het openbreken van de badkamerdeur hebben we de hond naar binnen gestuurd. Daar kan je flink gehavend uitkomen, met lelijke wonden.", aldus de politie. De man werd per ambulance afgevoerd en ligt nog in het ziekenhuis.

Het is niet de eerste keer dat de politie en de crisisdienst moeten ingrijpen in de Alkmaarse wijk. Het is dezelfde buurt als waar Carla Rodrigues werd doodgeschoten, nadat zij bewoners jarenlang terroriseerde en bedreigde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl