Alkmaar Centraal


Gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen, gaan gezamenlijk onderzoek doen om te komen tot een toekomstbestendige oplossing voor de opvang en vervoer van huisdieren in de regio.

Gemeenten hebben een wettelijke taak om in ieder geval tijdelijke opvang van gedomesticeerde dieren beschikbaar te stellen. Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk hebben afspraken met de regionale Dierenbescherming, bestaande uit Dierentehuis Alkmaar, Dierenambulance Noord-Kennemerland en ook het Knaagdierencentrum te IJmuiden. Voor Schagen en Hollands Kroon verzorgt DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon (DODA) in Tuitjenhorn de opvang van honden, katten en alle andere gedomesticeerde dieren.

De Dierenbescherming en DODA hebben aangegeven behoefte te hebben aan een nieuwe, eventueel gezamenlijke huisvestingslocatie. Om diverse redenen voldoen de huidige locaties niet meer aan kwaliteitseisen voor mens- en dierenwelzijn. Dierentehuis Alkmaar zit daarom tijdelijk in Purmerend. In alle de acht gemeentecolleges is een bestuursopdracht vastgesteld om diverse mogelijkheden te onderzoeken. Eind dit jaar zal het rapport gereed zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl