Alkmaar Centraal


Vanaf maandag 25 mei worden er weer lessen gegeven bij Artiance op locatie, aan het Canadaplein in Alkmaar. Na ruim twee maanden met alleen online lessen, gaan de deuren weer open voor de individuele instrumentale lessen. Op 2 juni gaan ook de groepslessen weer van start gaan. In de maand juni zal nog wel een restrictie gelden van maximaal 30 bezoekers. Poppodium Victorie is bereid gevonden om onderdak te geven voor een deel van de lessen en repetities, waarmee de capaciteit aanzienlijk wordt verhoogd. Artiance is zeer dankbaar.

Naast dat Artiance nog wel digitale lessen verzorgde, plaatste het creatieve centrum al 42 video-workshops op artiance.nl onder de titel #ThuisMetArtiance, gratis voor iedereen. De filmpjes staan ook op de provinciale site 24creatief.nl, een samenwerking van alle Centra voor de Kunsten in Noord-Holland met Artiance als aanjager. Ook online staan het project 'Theater na de Dam' en het ‘Concert of Change’, dat is uitgevoerd door het Regionaal Jeugd Orkest van Artiance, in samenwerking met een koor uit Tata, Hongarije.

Al was Artiance druk in de weer, de docenten staan te popelen om weer in het eggie les te geven, want dat geeft de lessen toch een extra verdieping en maakt het veel persoonlijker. Daarvoor zijn de gebouwen van Artiance geheel "corona-proof" gemaakt.

Momenteel voert Artiance samen met het Regionaal Archief een bijzonder ‘Hoorspel’ project uit, een project waar verhalen van Alkmaarse ouderen door jongeren worden omgezet in korte hoorspelen. Een volledig nieuwe werkwijze mede ter bestrijding van de eenzaamheid van ouderen in deze coronatijd. Samen met De Kampanje/Triade en De Meerse/Pier-K ontwikkelt Artiance momenteel ‘De Masterclass’, een serie waarin landelijk bekende theaterschrijvers, acteurs, choreografen en regisseurs hun kennis delen met de jonge amateurs en professionals van de toekomst.

Samen met Poppodium Victorie gaat Artiance nieuwe projecten organiseren voor het onderwijs. Een online popquiz voor het voortgezet onderwijs is het eerste project. "Zo leidt de coronatijd tot bijzondere nieuwe samenwerkingsvormen", aldus Artiance.

Artiance blijft de hele zomer open om lessen te kunnen verzorgen en voor bijzondere projecten zoals korte cursussen, workshops en een vrije inloopatelier voor kinderen. Ook zijn er plannen voor een wereldmuziekweek. In Overdie zal in juli voor de jeugd het project ‘Op reis in Overdie’ worden georganiseerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl