Alkmaar Centraal


Enkele honderden mensen hebben woensdag afscheid genomen van Egmondia-clubicoon Engel Konijn. Engel overleed onlangs aan de gevolgen van een hartinfarct, corona en een urinewegonsteking. Zijn naam was altijd onlosmakelijk verbonden aan de club, reden om de clubheld een laatste eer te bewijzen.

Engel overleed vorige week donderdag op 82-jarige leeftijd. "Door zijn enorme inzet voor de vereniging als voetballer, bestuurslid en onderhoudschef was hij altijd een persoon die het liefste op de achtergrond acteerde bij een club die hem zeer nauw aan het hart lag", vertelt erevoorzitter Cor Mooij aan mediapartner NH Nieuws.

"Engel heeft in zijn goede tijd veel betekent voor de club. Hij was een manusje van alles en had overal wel een antwoord op", aldus Mooij. "Engel werkte bij de Hoogovens en als de club iets nodig had, denk aan een elektriciteitskast, regelde Engel het wel".

Cor deed de oproep aan de mensen in Egmond naar het afscheid van Engel te komen en hier werd ruim gehoor aan gegeven. Honderden mensen stonden langs het veld om Engel de laatste eer te bewijzen. "Een bijzonder afscheid van een bijzonder mens", besluit Cor. (foto: Cor Mooij)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl