Alkmaar Centraal


Bijna had een verbod van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op het laatste moment roet in het eten gegooid. Maar na wat aanpassingen kon de culinaire rally langs zes sterrenrestaurants over de Westfriese Omringdijk zaterdagavond toch doorgaan.

Geen alcohol, niet meer dan vier personen per auto, consumptie op eigen terrein en nog wat coronapreventie. Die garanties verlangde de Veiligheidsregio van de zes sterrenkoks. Nadat de sommeliers van alle locaties beloofden iedereen alleen alcoholvrije wijn te zullen serveren, kreeg de culinaire route alsnog het groene licht.

En zo heeft restaurant Merlet in Schoorl vandaag en morgen voor het eerst in het bestaan ook een drive-thru. In Schoorl, Stompetoren (Ron Blaauw bij Piet Jan van den Kommer aan de Noordervaart), Hoorn, Andijk, Medemblik en Schagen serveerden sterrenkoks zaterdagavond aan het autoportier speciale gerechtjes aan de deelnemers.

De reputatie van chefs Ron Blaauw, Michel Meijer, Stefan van Sprang, het team van wijlen Lucas Rive, Wilco Berends en ten slotte Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl zorgden ervoor dat de reserveringen binnenstroomden voor 'het grootste drive-thru-evenement van Nederland', aldus Aranka Verberne van Merlet.

Zondag is de tweede dag van het culinaire evenement. Dat is al helemaal uitverkocht. (foto's: Martin van Bourgonje).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl