Bijna had een verbod van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op het laatste moment roet in het eten gegooid, omdat geen evenementenvergunning was aangevraagd. Maar na wat aanpassingen kon de culinaire rally langs zes sterrenrestaurants over de Westfriese Omringdijk zaterdagavond toch doorgaan.

Geen alcohol, niet meer dan vier personen per auto, consumptie op eigen terrein en nog wat coronapreventie. Die garanties verlangde de Veiligheidsregio van de zes sterrenrestaurants. Nadat de sommeliers van alle locaties beloofden iedereen alleen alcoholvrije wijn te zullen serveren, kreeg de culinaire route alsnog het groene licht.

En zo heeft restaurant Merlet in Schoorl vandaag en morgen voor het eerst in het bestaan ook een drive-thru. In Schoorl, Stompetoren (Ron Blauw bij Piet Jan van den Kommer aan de Noordervaart), Hoorn, Andijk, Medemblik en Schagen serveerden sterrenkoks zaterdagavond zo speciale gerechtjes aan de deelnemers.

De reputatie van chefs Ron Blauw, Michel Meijer, Stefan van Sprang, Deborah en Rebecca Rive, Wilco Berends en ten slotte Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl zorgden ervoor dat de reserveringen binnenstroomden voor 'het grootste drive-thru-evenement van Nederland', aldus Aranka Verberne van Merlet.

Zondag is de tweede dag van het culinaire evenement. Die is al helemaal uitverkocht. (foto's: Aranka Verberne).
Bekeken: 1838x