Op zaterdag, zondag en maandag heeft het RIVM geen meldingen gedaan van ziekenhuisopnames vanuit regio Alkmaar vanwege het coronavirus. Het aantal (voorheen) opgenomen patiënten blijf 54 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen en negen voor Heiloo. Wel werden een Alkmaarder en twee Bergenaren positief getest, waarmee het totaal aantal (ex-) patiënten in de regio stijgt naar 563.

Over de afgelopen drie dagen meldde het RIVM een landelijke toename van positieve tests met 557 naar 45.445. Door verdere uitbreiding van het testprogramma was er de laatste drie weken maar beperkt sprake van een dalende trend. Het aantal meldingen van coronapatiënten opgenomen (geweest) steeg met 41 naar 11.680 en het aantal geregistreerde sterfgevallen van patiënten met 42 naar 5.830. Maandag dook dit aantal met acht voor het eerst sinds de uitbraak onder de tien.

Het totaal aantal (verdachte) Nederlandse coronapatiënten op IC-afdelingen daalde tussen vrijdag en maandag van 254 naar voorlopig geschat 233. De dalende trend zwakt langzaam maar zeker af, maar tegelijkertijd neemt het percentage patiënten overleeft toe. De laatste drie dagen is één coronapatiënt overleden op de Intensive Care.

 
Bekeken: 2306x