Bewoners langs delen van de Huiswaarderweg en Schagerweg (N245) en de Nollenweg (N508) in Alkmaar geven al sinds 2006 aan dat ze geluidsoverlast ervaren. Nu, 14 jaar later, is er nog steeds geen geluidsscherm. In 2019 is besloten dat dit een  Energieleverend Geluidsscherm zou worden, dat bestaat uit een 2,4 km lang en 5 meter hoog frame met daarop 5.000 zonnepanelen. Dit zorgt voor een daling van de geluidsoverlast én het levert energie op. Nu blijkt dat het project opnieuw vertraging ondervindt, omdat door corona de raad en de raadscommissie Ruimte een aantal keren niet hebben kunnen vergaderen.

Ed Diepenmaat van Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal is al sinds 2006 betrokken. Hij is niet verbaasd."Dit is eigenlijk oud nieuws, we zijn wel wat gewend. Vorig jaar is de Europese subsidie niet doorgegaan, die moest opnieuw worden aangevraagd", vertelt hij Alkmaar Centraal. "Donderdag wordt de raad gevraagd of ze akkoord gaan met de 5,5 miljoen die dit project kost. Ik hoop maar dat ze dat doen, ook als er geen subsidie wordt verleend. Na al die jaren mag er toch wel wat gebeuren. Ik ben er zeker bij in De Meent".

Begin maart kwam het project op de tocht te staan omdat rijkssubsidie vanuit het potje 'Stimulering Duurzame Energieproductie' werd afgewezen. Hiermee zou de helft van de 11 miljoen euro aan kosten gedekt worden. De aanvraag moest opnieuw ingediend worden. De ander helft komt op rekening van de gemeente, maar met de zonnepanelen kan een deel terugverdiend worden.

Bij groen licht tijdens de raadsvergadering in De Meent zal de geplande oplevering van het Energieleverend Geluidsscherm in maart 2022 zijn.
Pin It
Bekeken: 1542x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/