Alkmaar Centraal


Nu de musea vanaf 1 juni hun deuren weer mogen openen heeft ook het bestuur van de Museummolen Schermerhorn, samen met de beheerders en vrijwilligers, een protocol ontwikkeld om op een veilige manier weer publiek te ontvangen. Na ruim twee maanden stilstand kunnen mensen vanaf woensdag 3 juni weer een mooi en compleet beeld van de werkende molen en de geschiedenis van de droogmakerij De Schermer krijgen.

Ruud van Lier, bestuurslid: "Wie de molen wil bezoeken moet zich van te voren aanmelden via ons mailadres. Er worden per halfuur tijdslots toegewezen voor maximaal tien personen. Zij verblijven een uur op het molencomplex, een half uur in de bezoekersruimte waar een film vertoond wordt en souvenirs te koop zijn. Daarna een half uur in de molen en op het molenerf."

De coronacrisis heeft ook voor de Museummolen voor een flinke financiële  tegenvaller gezorgd. Van Lier: "Alles bij elkaar genomen hebben we het dan wel over een ton. Het onderhoud ging gewoon door, en het gebrek aan inkomsten van souvenirs en onze horeca weegt ook zwaar. Onze molenaars hebben we kunnen doorbetalen door steun van het rijk."

Normaal gesproken bestaat 80 procent van de bezoekers uit buitenlandse toeristen, waaronder veel Amerikanen en Japanners. Die zijn er al een tijdje niet. Van Lier: "En dat kan nog wel even duren. Wij hopen dat de toestroom uit Duitsland snel weer op gang komt, een groep die we hier ook altijd graag ontvangen. Nu is er nog een negatief reisadvies. Wanneer de grenzen weer open gaan weet niemand. Wat dat betreft zijn we afhankelijk van Rutte."

De Museummolen is vanaf 3 juni dagelijks tussen 11:00 en 16:00 uur uitsluitend toegankelijk door te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Joris van Lier)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl