Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de agent, die vorig jaar een verwarde vrouw neerschoot in de Priemstraat in Alkmaar, niet te vervolgen. De agent schoot de Braziliaanse Carla Rodrigues met drie gerichte schoten neer, nadat eerdere pogingen om de vrouw te overmeesteren, onder andere met pepperspray, niet slaagden. De vrouw overleed later die avond aan haar verwondingen.

Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van noodweer, omdat de vrouw met een klauwhamer en een mes dreigend op de agenten afliep, nadat ze eerder al iemand  anders had aangevallen. Volgens Artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht heeft een agent net als iedere burger het recht zichzelf te verdedigen en daarbij, indien nodig, gepast geweld te gebruiken.

Het incident gebeurde op klaarlichte dag en in de nabijheid van een school. Het maakte destijds veel los in de wijk, waar de vrouw al langere tijd voor overlast zorgde en volgens velen duidelijk geestelijke hulp nodig had. Veel mensen bezochten haar begrafenis.
Pin It
Bekeken: 1607x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/