Gemeente Alkmaar heeft het jaar 2019 afgesloten met een positief financieel resultaat van 2 miljoen euro op een totale begroting van 417 miljoen euro. De Jaarrekening is grotendeels in lijn met de begroting 2019. Het positieve resultaat komt onder andere doordat minder mensen gebruik maakten van een uitkering en door lagere organisatiekosten.

Naar aanleiding van de coronacrisis zijn er landelijke maatregelen genomen en Alkmaar heeft op lokaal niveau eigen maatregelen getroffen. Er is een Alkmaars Stimuleringsfonds ingesteld van 1,5 miljoen euro om, wanneer dit weer kan en mag, het culturele leven, de horeca en de lokale economie zo snel mogelijk op gang te brengen. Daarnaast is er voor alle coronamaatregelen nog eens een bedrag van 10 miljoen euro uitgetrokken.

Wethouder financiën Pieter Dijkman: “Het ging onze stad goed de afgelopen jaren. Een levendige stad, met veel toeristen en winkelend publiek. Met aansprekende evenementen op gebied van sport en cultuur. De huidige coronacrisis snijdt diep in de lokale economie. De gemeente neemt nu al acties om, wanneer de lockdown stapsgewijs wordt opgeheven, de lokale economie direct een krachtige impuls te geven. Het positieve resultaat van de Jaarrekening 2019 zetten we dan ook graag direct in voor onze stad".

De accountant heeft een goedkeurende verklaring bij de programmarekening afgegeven. De jaarstukken worden op 29 juni in de gemeenteraad behandeld.
Pin It
Bekeken: 1431x
https://ee.itk.ac.id/data/