Alkmaar Centraal


Met de overval op de supermarkt aan de Winkelwaard op 20 mei nog vers in het geheugen, sluit de rechtszaak voor een andere supermarktoverval in Alkmaar. De 23-jarige Amsterdammer Donovan R. krijgt 20 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor de overval op de Spar op de Dijk op 12 februari en twee woninginbraken in Assendelft tezamen. Dit meldt het NHD. Daarbij worden wel een aantal eisen gesteld om R. weer op de rit te krijgen.

R. was op 11 februari zelf naar de politie gestapt toen hij spijt kreeg van de twee inbraken, maar omdat hij naar eigen zeggen teleurgesteld was dat hij niet vastgezet werd, pleegde de 'spijtoptant' de dag erna de overval op de  Alkmaarse supermarkt. Hij riep "Dit is een overval!", greep zo'n 200 euro uit de kassa en ging er vandoor. Een opmerkelijke actie want als hij echt graag opgesloten had willen worden, had hij het de politie veel makkelijker kunnen maken. Het was dat hij vol in beeld was op beveiligingsbeelden.

De eerste inbraak was in een huis waarvan de bewoner op vakantie was. Donovan en een paar handlangers grepen een brandkoffer met sieraden en documenten als een trouwboekje, hypotheekakte en paspoorten. De documenten en ook een laptop werden gedumpt toen ze werden gezien door de politie. Bij de tweede inbraak bleken vader en kind thuis. Die schrokken zich wild toen ze drie mannen in de tuin hoorden en zagen rommelen. Het drietal nam toen snel de benen.

Aangezien de rechter de daden van R. heel "laakbaar", worden naast de straf een aantal voorwaarden gesteld.  Hij krijgt een drugsverbod, is verplicht schulden af te lossen, reclasseringscontact in te gaan en beschermd te gaan wonen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl