Alkmaar Centraal


In de nacht van zaterdag op zondag brak brand uit in opgeslagen rietbundels bij recreatiegebied Geestmerambacht. Zondagochtend in alle vroegte moest de brandweer terugkeren omdat het vuur weer oplaaide. Het nablussen heeft de hele ochtend geduurd. De geur was tot in Bergen te ruiken. 'Sluit ramen en deuren', was de tip van de Veiligheidsregio als mensen er binnen geurhinder van ondervonden.

De brandweer waarschuwde hiervoor op Twitter. Korpsen uit Schoorl, Koedijk, Warmenhuizen en Alkmaar waren uren aan het blussen aan de Klaregroetweg. Er kwam veel rook vrij. Dit zorgde ook voor geuroverlast. Het doven was een arbeidsintensieve klus, waarbij gebruik werd gemaakt van een sorteergrijper.

De brand was op het terrein van Staatsbosbeheer. "Daar ligt riet opgeslagen achter de hekken", aldus beheerder van Geestmerambacht Johan de Jong tegen mediapartner NH Nieuws. Hij was er zondagochtend rond 5 uur even kijken.

De Jong denkt dat jongeren uit baldadigheid het riet hebben aangestoken. "Er waren ook wat vernielingen aan borden en hekken. Het was een mooie zomeravond... En zo'n brand gaat niet vanzelf."

Het riet lag er te drogen en was bedoeld voor dakbedekking. De vossenburcht die hier vlakbij was, lijkt verloren te zijn gegaan. De moeder was op zoek naar haar jongen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl