Alkmaar Centraal


De Politie Alkmaar-Duinstreek heeft toch besloten tot extra toezicht op de stranden dit pinksterweekend. Aanleiding zijn de vechtpartijen op de stranden van Egmond, Bergen en Castricum. Volgens de politie speelden in alle gevallen alcohol en drugs een negatieve rol.

Zondagochtend werd nog gemeld aan mediapartner NH NIeuws dat er geen plannen waren voor extra surveillances. 's Middags werd dat herroepen op Instagram. Toezicht komt onder meer van de bereden politie. De politiepaarden zijn zichtbaar aanwezig en kunnen zo nodig in galop naar een incident.

De politie maakt zich daarnaast zorgen over de corona-discipline. De wijkagenten van Bergen schrijven op Instagram: "Oproep aan met name jeugd om rekening te houden met anderen, het strand is niet alleen van jullie. Ook op het strand geldt #houdafstand."

De vechtpartijen van zaterdagavond speelden zich af op de stranden van Castricum, Bergen en Egmond. Aan het eind van de middag brak een gevecht uit tussen twee grote groepen jongeren op het strand van Castricum. Rond 22:00 uur was het raak in Bergen aan Zee. 's Nachts was er om 01:00 uur een vechtpartij op het strand van Egmond aan Zee. Mensen liep letsel op en en enkele verdachten werden aangehouden. (foto: Politie Alkmaar-Duinstreek)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl