Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Maandag stonden er al ruim van tevoren terrasgangers klaar om een tafeltje op het Waagplein in Alkmaar te bemachtigen. En toen was het klokslag 12:00 uur eindelijk zo ver. Met gejuich en applaus stroomde het plein vol. "Het ging nog net niet alsof je naar je strandbedje rent."

"Hier hebben we maanden op gewacht! We doen dit normaal wekelijks", zegt een Alkmaarse die met haar zeven vriendinnen als een van de eersten een tafeltje bezette bij café Mojo's. De meiden laten mediapartner NH Nieuws weten dat ze het jammer vinden dat ze aan vier tafeltjes moesten zitten met precies in het midden een hoge plantenbak, maar dat kleine ongemak namen ze voor lief. "Ik denk dat we hier nog wel even zijn vandaag!", lacht haar vriendin.

Het is nog niet bij iedereen even duidelijk wat de terrasregels zijn. Hans Bloemen van Café De Zaak denkt dat er wel begrip is, zowel vanuit de handhavers als de terrasgasten. "Ik heb er zin in! We kijken gewoon hoe het loopt en als we ons best doen, komt het wel goed."

De terrassen zijn vanavond in ieder geval open tot middernacht en als het toch nog 25 graden wordt mogelijk tot 01:00 uur. Dat zou een Alkmaarse vriendengroep die als eerste op het Waagplein zit, best eens kunnen gaan halen. "Alleen lig ik dan wel op de grond denk ik", zegt een van de jongens.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl