Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar publiceert via sociale media wekelijks overzichten van hoe druk het de week ervoor was in zowel de binnenstad als Winkelcentrum De Mare. Met groen, geel en rood wordt dat per dag en per uur aangegeven, zodat shoppers kunnen inschatten wanneer ze het beste wel of juist niet kunnen gaan. Nu is er ook het Whatsapp-nummer 06-48529976 voor actuele informatie over de drukte in de binnenstad.

Burgemeester Piet Bruinooge maakte donderdag op sociale media promotie voor de nieuwe dienst, maar prees eerst even zijn mede-bewoners. "Beste Alkmaarders, ik ben trots op u. Samen hebben we er voor gezorgd dat de verspreiding van het coronavirus sterk is beperkt."

"Nu de maatregelen versoepeld worden, wordt het ook drukker in de binnenstad. Dat is natuurlijk goed voor onze lokale ondernemers. Blijf ze steunen, koop lokaal!", vervolgt Bruinooge. "En u weet het, het advies geldt nog altijd: vermijd drukte, want dan kun je afstand houden. Daarom hebben we nu de druktemeter. Stuur een appje naar dit nummer (06-48529976) en je krijgt direct antwoord hoe druk het is in het centrum". Overigens geeft de profielfoto - middels een verkeerslicht net als op de borden bij de toegangswegen - al een indicatie.

"En vergeet niet, ook doordeweeks zijn de winkels open. Hou het rustig, check de app en geniet van onze gastvrije stad. En blijf gezond", besluit de burgemeester.

Mogelijk komen er binnenkort ook Whatsapp druktemeters voor andere gebieden in Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl