Verschillende Alkmaarse zorginstellingen met ouderen hebben, op initiatief van de Alkmaarse Judith Handgraaf het trivia-spel 'Alkmaar! Zijn er nog vragen?' mogen ontvangen.

Judith is zorgmedewerker bij De Oldeburgh van Stichting Alkcare en weet dus maar al te goed hoe het is voor de ouderen in zorginstellingen om met de huidige coronamaatregelen te moeten leven. Ze kampen met verveling en eenzaamheid. Vandaar dus de actie om een aantal van de typisch Alkmaarse spellen uit te delen. Gemeente Alkmaar prijst haar actie en plaatste een bericht met foto op de eigen Facebookpagina.

Het spel is ontworpen door de Historische Vereniging Alkmaar en illustrator Eric Coolen, en bestaat uit 400 makkelijke en ook moeilijke vragen over allerlei leuke, leerzame en soms grappige wetenswaardigheden van Alkmaar en omgeving. Er zijn vier categorieën die met de gooi van een dobbelsteen worden gekozen. Het trivia-spel ligt sinds 1 november in diverse boekenwinkels, maar ook bij het Stedelijk Museum, het Regionaal Archief en het VVV. Meer op facebook.com/Alkmaarspel/.

 
Pin It
Bekeken: 1613x
https://ee.itk.ac.id/data/