Alkmaar Centraal


Ondanks het ontbreken van de kaasmarkt in Alkmaar deze zomer, wordt in de Grote Kerk weer elke vrijdag om 13:00 uur een gratis toegankelijk  Kaasmarktconcert georganiseerd. Verschillende Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk, zullen het befaamde Schnitger-orgel van de Grote Kerk bespelen.

Het Schnitger-orgel staat wereldwijd bekend als een uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunnen luisteraars een half uur genieten van indrukwekkend spel van de verschillende organisten achter het orgel. Het concert op vrijdag 12 juni en wordt verzorgd door organist Kasumi Hamano. In tegenstelling tot voorheen is er dus elke vrijdag één opvoering.

Van 15 juli tot en met 9 september staan in de Grote Kerk van Alkmaar ook weer sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door de stadsorganist Pieter van Dijk zelf.

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een ticket via grotekerkalkmaar.nl te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel gratis als betaalde activiteiten. Voor de gratis Kaasmarktconcerten is er alleen het datum tijdsvak van 13:00 tot 13:30 uur. Op de website is ook het actuele programma te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl