Nederland trekt dit jaar zo'n 60 procent minder toeristen uit het buitenland dan 2019, verwacht het nationaal toerismebureau NBTC. Dat zijn bijna 12 miljoen minder buitenlandse toeristen. In totaal besteden deze buitenlandse toeristen 5,2 miljard euro, een daling in bestedingen van 64 procent ten opzichte van vorig jaar. Het NBTC liet het allemaal grondig onderzoeken.

Naar verwachting gaan dit jaar ook 50 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, dat zijn er 12,5 miljoen. In totaal zijn er dus 24,5 miljoen minder toeristen uit binnen- en buitenland als gevolg van de coronacrisis, zo verwacht het NBTC.

Hoewel over anderhalve week de belemmeringen voor toerisme in grote delen van Europa wegvallen, denkt NBTC niet dat de achterstand nog kan worden ingelopen.

Het toerismebureau wil Nederlanders met een campagne 'Hier moet je zijn' aanmoedigen om vooral in eigen land op vakantie te gaan. Met een variant wil het nationaal toerismebureau ook toeristen uit Duitsland en België bereiken. Directeur Jos Vranken meent dat Nederland een aantrekkelijke bestemming is: “Ons land biedt natuurlijk ook volop volop mogelijkheden voor een weekje eropuit, weekendje weg, stedentrip, dagje wandelen of kitesurfen.”
Pin It
Bekeken: 2375x
https://ee.itk.ac.id/data/