Op 24 augustus start in Alkmaar een nieuwe groep aan een Gouden Kans Project. Voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die hun talenten willen ontdekken, iets goeds willen doen voor een ander en nog weinig plannen hebben voor de zes maanden na de startdatum, is dit de 'gouden kans'.

In een Gouden Kans Project werken jongeren samen aan een ‘goed gevoel project’ bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en ook zichzelf beter te leren kennen. Daarna volgen ze een inspirerend en divers programma van workshops om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tenslotte zetten ze zich bij verschillende organisaties samen met andere jongeren in voor een maatschappelijk project.

De organisaties krijgen op hun beurt nieuwe inzichten, inspiratie en een concreet project door de inzet van de jongeren. Ze worden gecoacht in de praktijk, zodat ze hun talenten ontdekken samen met andere jongeren en organisaties. Een gouden combinatie, volgens de initiatiefnemers. "Wij zoeken nog organisaties met een sociale of duurzame uitdaging waar wij een team van jongeren aan kunnen koppelen. Kijk voor meer informatie op goudenkansproject.nl/voor-organisaties."

Een Gouden Kans Project is er voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die zes maanden lang tenminste 20 uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding of een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft. Of op zoek zijn naar de volgende stap in de hun carrière en extra vaardigheden willen leren. Door praktijkervaring en trainingen kom ze er achter wat ze prikkelt en hoe talenten het beste te ontwikkelen en in te zetten.

De eerste twee groepen die begin dit jaar zijn gestart met een Gouden Kans Project in Alkmaar en Den Helder ronden het traject eind juni af. Dit programma kreeg door de coronacrisis een bijzondere wending en ging online verder. Op deze manier konden het waardevolle programma en de workshops zoveel mogelijk gevolgd blijven worden.

Het overkoepelende Gouden Kans Project startte op 1 oktober 2019 en loopt door tot 1 oktober 2021 en vindt plaats in arbeidsregio Noord-Holland Noord. Totaal zullen acht groepen jongeren deelnemen. RPAnhn zorgt voor de coördinatie, de uitvoering is in handen van MEE & De Wering, Parlan, Starters4Communities en Calibris. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW.
Pin It
Bekeken: 1691x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/