Duizenden vierkante meters aan vloeren uit oude NS-treinstellen kunnen een nieuw leven tegemoet als flexibele scheidingswanden. Met dat idee wonnen Kim Dekker en Tino Klaver, studenten aan Inholland Alkmaar, onlangs de NS Circular Challenge vak- en juryprijs. De wedstrijd is een initiatief van de provincie dat past bij ambitie om in 2050 klimaat-neutraal en circulair te zijn. De twee presenteren hun project 'SIMON' tijdens het online festival New Economy Now op 16 juni.

Kim Dekker, derdejaars student Civiele Techniek en Tino Klaver, derdejaars student Elektrotechniek, hoorden dat de NS nog bijna 500 ‘bakken’ had staan met meer dan 14.000 m2 aan vloeren, die voor van alles en nog wat gebruikt kunnen worden: stoelen, kasten, plantenbakken of zelfs een tafeltennistafel. Met hulp van experts gingen de twee studenten aan de slag voor een nieuwe circulaire toepassing. Kim Dekker: "De oude treinvloeren zijn als flexibele scheidingswanden heel bruikbaar in coronatijden. Maar ook daarna kan je bijvoorbeeld een kantoor- of winkelruimte flexibel indelen. We willen de wanden verhuren, om het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken om er meer of minder te gebruiken."

Het idee van de Circular Challenge is dat honours-studenten van technische Inholland-opleidingen en Noord-Hollandse bedrijven helpen met het bedenken van creatieve, circulaire bestemmingen voor oude interieuronderdelen. De vakprijs deelden Kim en Tino met team SET-light dat een hippe designlamp van oude keukenkastjes van woningbouwvereniging de Alliantie ontwierp.

De studenten volgden diverse masterclasses tijdens hun project. “Tijdens deze masterclasses hebben we veel geleerd over ideeën ontwikkelen, uitwerken, aanpassen, en ook over het maken van een business model canvas en een materialenpaspoort,” zegt Kim. “Het is een mooie uitdaging om nieuwe toepassingen te bedenken voor materialen die anders onnodig op de vuilnisbelt eindigen, zoals gebeurt met zoveel spullen in onze maatschappij.” Ze is ondertussen al bezig met het ontwikkelen van een volgend idee: ze wil verticale tuinen maken uit oude bagagerekken.
Pin It
Bekeken: 1450x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/