Alkmaar Centraal


Ondanks het ontbreken van de kaasmarkt in Alkmaar deze zomer wordt in de Grote Kerk elke vrijdag een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door tal van Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

Vrijdag 19 juni om 13:00 uur speelt de in 1999 geboren Italiaanse organiste Francesca Ajossa werken van Bruhns, Sweelinck en Bach op beide orgels in de kerk. In 2016 werd zij toegelaten tot de β€˜Young Talents Class’ van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem. In 2018 studeerde zij als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij in september 2018 met de Master of Music startte en in 2020 hoopt af te studeren. Francesca ontving tevens de β€˜Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019’, als meest veelbelovende muziekstudent.

Naast Kaasmarktconcerten staan er van 15 juli tot en met 9 september staan in de Grote Kerk Alkmaar sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk.

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een ticket te reserveren voor een tijdslot via grotekerkalkmaar.nl. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten.Β Op de website is ook het actuele programma te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl