Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Maar dertig mensen mogen door de coronamaatregelen bij een uitvaart aanwezig zijn. Maar wat doe je als je een grote familie hebt? Dan regel je een videoverbinding zodat iedereen het afscheid kan volgen. In Alkmaar werd die stream op een beeldscherm op het parkeerterrein van het crematorium vertoond, zodat iedereen toch aanwezig kon zijn. Volgens mediapartner NH Nieuws gebeurde dat nog niet eerder.

De 40-jarige Remco Raven uit Egmond aan den Hoef overleed afgelopen weekend plots aan de gevolgen van een hersenbloeding. Omdat zijn vriendin en hij een samengesteld gezin hebben, is de familie aan de grote kant. Omdat er maar dertig personen bij een uitvaart mogen zijn, bedachten zijn familie en vrienden een mooie oplossing: een videoverbinding bij het crematorium.

"We hebben voorafgaand aan de crematie een erehaag voor Remco", vertelt een vriendin van de familie, Diana Zwart. "Als iedereen daarna naar huis moet om thuis naar die stream te kijken dan zijn ze te laat en missen ze het. Vandaag dat we bedachten: we doen het hier."

Maar de gemeente Alkmaar stak een stokje voor de plannen, vanwege de geldende coronavoorschriften. Tot gisteravond. "De familie, Charon Uitvaartverzorging en het crematorium zijn er vreselijk mee bezig geweest om het toch door te laten gaan. De burgemeester heeft gisteren op het laatste moment toch goedkeuring gegeven."

"En we hebben zelfs twee personen handhaving. Die komen meekijken, want dit schijnt de eerste keer te zijn dat dit zo gebeurt." De familie en vrienden zijn blij dat alles toch nog is goedgekomen. "We vinden het ook respectvol naar Remco dat we toch met z'n allen aanwezig zijn, op gepaste afstand, om afscheid te nemen. Dat verdient hij zeker."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl