De bedrijvigheid moet weer terug op de Achterdam van Alkmaar. Voor het seksstraatje van Alkmaar liggen de protocollen klaar, en volgens de kamerverhuurders staat iedereen te popelen om de dienstverlening weer te hervatten. Maar de overheid heeft het licht nog steeds niet op groen gezet. Daarom werd vrijdag gedemonstreerd in Den Haag door een actiecomité.

Liefst maandag gaat de hele bedrijfstak alweer aan de gang, zo was in Den Haag te horen. Pandeigenaar Cor Ootes en kamerverhuurder Frans Snel van de Achterdam weten dat dat waarschijnlijk niet zal gebeuren. Maar aan het protocol hoeft dat niet te liggen, aldus de Alkmaarsche Courant die het heeft ingezien.

Dat protocol voorziet in seks met een mondkapje, voor de sekswerker én de klant. Voor het betreden van de kamer zijn voortaan ook de handen gewassen, de temperatuur gemeten en passeert de lichamelijke gezondheid van de klant de revue. Handschoentjes en weggooilakentjes verdwijnen voortaan samen met het condoom in een afvalbak. Een voorlichtingsfilm maakt duidelijk wat veilig werken achter de ramen voortaan betekent.

Sekswerkers en aanverwante leveranciers zitten sinds maart zonder inkomsten. Zorgen zijn er over de groei van het illegale circuit, waar amper toezicht mogelijk is. De eigenaren en kamerverhuurders menen dat op de Achterdam misbruik en mensenhandel veel beter zijn tegen te gaan.

De ramen van de Alkmaarse Achterdam werden vrijdag beplakt met protestposters. Ook bleven de rode lichten branden om aandacht te vragen voor het probleem van deze legale bedrijfstak in Alkmaar.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp ging vrijdag poolshoogte nemen op de Achterdam. De hele fotoreeks is te zien op onze Facebookpagina. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1964x
https://ee.itk.ac.id/data/