Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Hoewel de coronacrisis nog niet voorbij is, trekken Duitse toeristen massaal richting Noord-Holland. De telefoon bij VVV Noord-Holland staat roodgloeiend en in sommige steden hoor je op bijna elke hoek van de straat de Duitse taal. Dat blijkt uit een rondgang van mediapartner NH Nieuws langs toeristenbureaus in de provincie.

Normaal gesproken weten jaarlijks bijna twee miljoen Duitse toeristen de Nederlandse kust te vinden. Onze oosterburen moesten dit jaar even geduld hebben, maar nu de coronamaatregelen weer zijn versoepeld, lijkt niets ze meer tegen te houden. Op sociale media worden in het Duits allerlei Nederlandse vakantiebestemmingen aangeprezen

En dat merken ze bij de diverse VVV-kantoren: toeristen uit bijvoorbeeld Frankrijk of België hebben ze nog niet gezien. Dat is ook niet heel gek, gezien de grens met België tot maandag is afgesloten. Egmond aan Zee is een vaste stek voor Duitse badgasten. De afgelopen maanden waren er dan ook wel mondjesmaat Duitsers in het kustdorp, maar nu zijn ze er weer in grotere getalen. Er zijn borden geplaatst met tips om voldoende afstand te bewaren. Voetjes op de straat geven de looprichting aan en extra openbare toiletten zorgen er voor dat de horeca ontlast wordt.

Michael Posorski (55) en zijn vrouw Nicole (50) zijn vaste gasten. "Het is goed dat de toeristen hier weer zijn. Goed voor het dorp, de winkels. "Egmond lebt wieder", vat Michael het samen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl