Alkmaar Centraal


Tijdens de demonstratie tegen racisme in Alkmaar is zondagmiddag een kleine tegenactie ontstaan. De politie meldde aan onze mediapartner NH Nieuws dat zich 's middags zo'n vijftien opposanten bij de hekken van de drafbaan hadden verzameld.

Ze stonden er naar eigen zeggen om Nederland te beschermen tegen 'linkse fascisten'. "Ze willen onze standbeelden slopen. We moeten ons land verdedigen. Dat ze demonstreren is prima, maar als ze dingen gaan slopen is dat niet goed", zei een van hen tegen NH Nieuws.

Volgens de politie zijn er geen arrestaties verricht. Wel riep de politie mensen die van de Black Lives Matter-demonstratie kwamen op om geen aandacht te schenken aan de tegendemonstratie. "We zijn er druk mee en vinden het vervelend dat dit gebeurt. We hebben de groep om legitimatie gevraagd."

De organisatie van het anti-racismeprotest waarschuwde vanaf het podium voor een 'extreemrechtse groep'. De politie meldde dat de groep niet echt mensen lastig heeft gevallen. De tegendemonstranten werden later weggestuurd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl