Alkmaar Centraal


De Alkmaarse politie is bezig met de zaak rond de zogenoemde tuindief en zit er een beetje mee in de maag. Dit laat (wijk)agent Bas Wijnen via Twitter weten. "Dinsdag ga ik kijken naar strafrechtelijke vervolging, of dat ik de persoon beter kan doorverwijzen naar hulpverlening en de spullen terug kan geven aan de rechtmatige eigenaren."

Gedurende een week of drie werd van alles gestolen uit tuinen in Oudorp; planten, tuinmeubilair, tuinverlichting... Toen de gedupeerde Chantal beelden van de dader en zijn rode autootje op de Facebookpagina 'Je bent een Oudorper als' plaatste, kreeg ze tientallen reacties van lotgenoten. Maar ook werd hij herkend.

De dader bleek in de wijk te wonen. De man van Chantal ging bij hem langs om hun potten met dennenboompjes terug te vragen en trof een balkon vol met spullen. Binnen stond de gang vol met tuinspullen en overal lag potgrond. De potten met boompjes kreeg hij terug en al zijn ze niet veel waard, het stel wilde het er toch niet bij laten zitten. Chantal heeft vrijdag een verklaring gegeven bij de politie. "Ik wil toch wel even vertellen dat als meer mensen hun tuinspullen missen, dat ze weten waar ze moeten zijn." (foto: Chantal Horn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl