Maandag is grootschalige renovatie van de N244 en de N246 officieel afgerond. In samenspraak met omwonenden zijn de twee provinciale wegen veiliger ingericht en is de doorstroming verbeterd. De bruggen en de wegen tussen Alkmaar en Krommenie kunnen er nu weer jaren tegenaan. Het project was één van de meest omvangrijke infrastructurele projecten van de provincie en nam zo'n twee jaar in beslag.

In 2018 startte de renovatie met de vervanging van de Beatrixbrug door de nieuwe Amaliabrug en de realisatie van een fietsonderdoorgang aan de noordzijde. In 2019 is een nieuwe Kogerpolderbrug geplaatst. Verder is bij De Woude een rotonde met parallelweg aangelegd, voor drie veiligere aansluitingen op de N246. Bij Noorddijk in Markenbinnen zijn verkeerslichten geplaatst, zodat inwoners veiliger de N246 op kunnen rijden.

De Kogerpolderbrug is de eerste ‘pratende brug’ in Noord-Holland. De brug geeft namelijk zelf aan wanneer hij onderhoud nodig heeft, dankzij sensoren in het beton die de temperatuur, vochtigheid en ook roestvorming in het beton detecteren. Tijdig onderhoud zal de kosten drukken, de levensduur van het beton verlengen en de veiligheid verbeteren. Bovendien levert kleiner onderhoud veel minder verkeershinder op.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken hebben de provincie en aannemer Dura Vermeer de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk gehouden. Zo is de tijdelijke brug in plaats van de Beatrixbrug binnen slechts zes maanden ontworpen, gebouwd én in gebruik genomen. Dat is uniek in Nederland. De aanleg van de rotonde bij De Woude duurde twee weekenden en het leggen van 8 km asfalt op de N244 vorig jaar duurde tien dagen. Uiteindelijk heeft het hele project nog wel twee jaar in beslag genomen. De provincie bedankt iedereen voor het geduld en het begrip.

Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gericht aan het Servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Actuele info is te vinden op infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.
Pin It
Bekeken: 1545x
https://ee.itk.ac.id/data/