Alle medewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) mogen dit jaar gratis een bezoek brengen aan de Hortus Alkmaar. Dinsdagmiddag heeft voorzitter Hans Cornelisse van de botanische tuin 6.000 entreekaarten overhandigd aan Janet den Breejen, medewerker communicatie van de NWZ.

Stichting Hortus Alkmaar spreekt hiermee zijn waardering uit voor de enorme krachttoer die de medewerkers van het ziekenhuis hebben verricht in de afgelopen maanden. "Tijdens een bezoek aan onze prachtige tuin kunnen ze even heerlijk ontspannen in een oase van rust’’, aldus Cornelisse. "Dat hebben ze wel verdiend. Bovendien kunnen ze hun kennis over geneeskrachtige planten bijspijkeren. In de tuin staan meer dan 800 soorten geneeskrachtige kruiden, waarvan een deel nog steeds gebruikt wordt in de geneeskunde."

Al in 1772 was er een Hortus Medicus Alckmariensis, die destijds uitsluitend toegankelijk was voor artsen, apothekers en studenten geneeskunde. De huidige hortus is in 1981 opgericht voor de productie van natuurlijke geneesmiddelen. Sinds 2011 wordt de tuin beheerd door de stichting Hortus Alkmaar en zijn bezoekers het hele jaar welkom.

Vanwege de coronamaatregelen gelden er tot 1 september echter restricties. Kijk voor activiteiten en evenementen die wel doorgang vinden op hortusalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1617x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/