Alkmaar Centraal


Ondanks het ontbreken van de kaasmarkt in Alkmaar deze zomer wordt in de Grote Kerk elke vrijdag in juni om 13:00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert gegeven. De concerten worden verzorgd door tal van nationale en internationale organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Het Kaasmarktconcert op vrijdag 26 juni wordt gegeven door organist Maurits Bunt.

Maurits Bunt (1997) is organist, clavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Op 9- jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen. De afgelopen jaren was Maurits deelnemer aan diverse concoursen. In 2014 won hij op clavecimbel de eerste prijs op het concours van het Bachfestival Lelystad. Ook volgde hij masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer en Ton Koopman. Hij is actief als privΓ©-docent voor orgel en clavecimbel. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn. Momenteel concerteert hij in binnen- en buitenland.

Naast Kaasmarktconcerten staan er van 15 juli tot en met 9 september in de Grote Kerk Alkmaar sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk zelf.

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een ticket te reserveren voor een tijdslot via grotekerk-alkmaar.nl. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Op de website is ook het actuele programma te vinden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl