Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Tijdens een landelijk onderzoek naar grootschalige productie van harddrugs zijn woensdag in Heiloo, Akersloot en Amstelveen een drietal MDMA-labs opgerold. Op de drie locaties werd totaal 90 kilo aan drugs gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro's. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden.

In de flatwoning te Amstelveen was een lab ingericht voor de productie van PMK. In de loods op het Heilooër bedrijventerrein De Oude Werf werd met de PMK MDMA-olie geproduceerd en in een loods op het Akerslootse deel van de Boekelermeer werden van de olie MDMA-kristallen gemaakt. Bovendien trof de recherche op die locatie tientallen vaten en jerrycans met honderden lieters drugsafval, en computers die ook gebruikt werden in Heiloo en Amstelveen.

Specialisten van de politie hebben de labs ontmanteld. De drugs en materialen worden vernietigd.

De Castricumse burgemeester Toon Mans en zijn Heilooër evenknie Hans Romeyn zijn blij. "Helaas is dit niet de eerste keer dat zo'n zaak zich binnen onze gemeente afspeelt", aldus Mans. Hij refereert naar de ontdekking van een drugslab in Limmen in september 2018. "Mooi dat de politie dit heeft aangetroffen. Dat maakt de Boekelemeer weer stukje veiliger."

"Het is schandelijk dat mensen zich met deze praktijken bezighouden en pijnlijk dat mensen hierdoor in gevaar zijn gebracht", aldus burgemeester Romeyn. "Ik hoop dat de verantwoordelijke daders snel gepakt worden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl