Alkmaar Centraal


"Mensen zijn vreemde wezens. Zeker volwassenen. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken."

Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch, absurdistisch stuk. RAAR 1.5 staat de boek als jeugdvoorstelling maar is voor kleine én grote mensen een feest der herkenning. Te zien in TAQA Theater De Vest op woensdag 8 juli.

RAAR 1.5 is de coronaversie van RAAR van Het Filiaal theatermakers, die net voor de lockdown in première zou gaan in Stadsschouwburg Utrecht. Deze 1.5 voorstelling kan op een veilige manier worden gespeeld in het theater.

RAAR 1.5 is een komische en fysieke voorstelling over hoe vreemd het gedrag van volwassenen eigenlijk is. Met liedjes, muziek en slapstick brengen ze een ode aan de grote mens. Voor de coronacrisis speelde de oorspronkelijke voorstelling al op 45 basisscholen. In de zomer van 2021 volgt de première van de festivalversie met daarna een tournee langs zomerfestivals.

Henke Tuinstra en Floyd Koster studeerden beiden af aan de acteursopleiding van de HKU in Utrecht. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat ze hun krachten wilden bundelen, samen vormen zij het duo FLOYD&HENKE. Ze delen dezelfde visie, humor en inspiratie. Het koppel maakt associatief en beeldend theater met een scherp randje over de waan van de dag en hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. In 2015 wonnen Floyd en Henke met Revolution Starts Now de jeugdtheaterpitch van het Jeugdtheaterfonds.

De voorstelling op 8 juli begint om 14:00 uur en tickets kosten 9,50 euro, exclusief drankje. Meer op theaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl