Alkmaar Centraal


Het eerstvolgende Kaasmarktconcert in de Grote Kerk Alkmaar staat gepland op vrijdag 3 juli en wordt verzorgd door organist Frank van Wijk. De serie kaasmarktconcerten op vrijdagochtend is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en is gratis toegankelijk. Voorheen werd één concert van een half uur gegeven, op 3 juli wordt zowel om 12:00 als 13:00 uur gespeeld op beide wereldberoemde orgels.

Organist Frank van Wijk is actief als docent (orgel, clavecimbel en clavichord), kerkmusicus in de Ruïnekerk te Bergen, beheerder van het Müller-orgel (1762) van de Kapelkerk te Alkmaar en uitvoerend musicus met een uitgebreide concertpraktijk. Verder is hij nauw betrokken bij de orgelactiviteiten in de Grote Kerk Alkmaar en Orgelfestival Holland. Met Pieter van Dijk vormt hij een orgelduo. Sinds 2016 is hij organist/reisleider voor de Stichting Internationale Orgelreizen.

Van 15 juli tot en met 9 september staan in de Grote Kerk Alkmaar ook weer de sfeervolle Zomeravondconcerten met grote (internationale) organisten op het programma. De eerste editie op woensdagavond 15 juli zal worden verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk zelf.

Om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen is het noodzakelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de kerk een ticket te reserveren voor een tijdslot. Dit geldt voor zowel de gratis als de betaalde activiteiten. Ga naar grotekerk-alkmaar.nl. Op de website is ook het actuele programma te vinden. (foto: Lucien Kroon)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl