Alkmaar Centraal


Tijdens de persconferentie van 19 mei deed minister president Mark Rutte een beroep op alle jongeren. Hij riep ze op om met goede en creatieve ideeën te komen voor een 1,5 meter samenleving. Gemeente Alkmaar roept jongeren op om hieraan gehoor te geven. Als het nodig is kan de gemeente helpen waar mogelijk en budget tot 2.000 euro geven.

Rutte zei tijdens de persco: "Ik heb al heel veel reacties gehoord en gekregen. Maar ik hoop vooral dat jongeren niet alleen ideeën hebben, maar die meteen ook omzetten in actie: confronteer het schoolbestuur ermee of stap naar de gemeenteraad. Het idee is dat zij een beetje de revolutie starten vanuit de jongere generatie. Dat is waar het hier om gaat.”

Gemeente Alkmaar kan jongeren een steuntje in de rug geven door ze in contact te brengen met organisaties en mensen die kunnen helpen. Bijvoorbeeld de jongerenplatforms Tjekkin en Young Belegen, die zelf ook meedenken. “Als jongeren staan we samen sterk. Het is nu onze tijd om samen dingen te gaan veranderen,” aldus Erik Best van Tjekkin. Bovendien kan er tot 2.000 euro budget aangevraagd worden voor de uitvoering een plan.

Ideeën en (aan)vragen kunnen worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Binnenkort kan via de alkmaar.nl subsidie aangevraagd worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl