Alkmaar Centraal


Dankzij 25 vrijwilligers en de sociaal cultureel werker van Wijkcentrum de Eenhoorn, die al decennia lang Jeugdzomerkamp Alkmaar organiseren, is er in juli een alternatief voor het jaarlijkse kamp uit de grond gestampt. Kinderen slapen daarbij thuis maar zijn dagelijks in touw in en rond Alkmaar. Circa 100 jonge Alkmaarders van 8 t/m 16 jaar kunnen daardoor deelnemen aan Jeugd Zomeractiviteiten Alkmaar. De eerste week is van 6 t/m 10 juli, de tweede van 13 t/m 17 juli.

“Kijken naar wat er wel kan”. Met dat motto voor ogen heeft Jeugdzomerkamp Alkmaar van Wijkcentrum de Eenhoorn haar programma in een corona-proof jasje gestoken. In samenwerking met Gemeente Alkmaar, Alkmaar Sport, Rotary Alkmaar de Waag en diverse andere betrokken partijen is een leuk en actief programma ontwikkeld. Een outdoor parcours, zwemmen, zeskamp en mogelijk ook een bezoekje aan een pretpark. Typische kampactiviteiten als een speurtocht in het bos en een vossenjacht vervolmaken het programma. Door de spreiding over twee weken kan meer Alkmaarse jeugd dan ooit deelnemen aan 5 zomerse dagen vol leuke activiteit.  Lastminute aanmeldingen verlopen via de website.

Volgens Kevin Korthagen, de betrokken sociaal cultureel werker, is 2020 tot op heden een raar jaar: "Vooral voor de kinderen die al jaren mee gaan. Zij hadden zich weer verheugd op een toffe kampweek. Helaas gooide corona roet in het eten. En na lange tijd van onduidelijkheid en nadat meer versoepelingen te lang op zich lieten wachten, zijn we nu teruggevallen op Jeugd Zomeractiviteiten Alkmaar."

“We hebben aandachtig gekeken naar de mogelijke scenario’s die de maatregelen toe lieten, maar ook blijven passen bij de visie van Jeugdzomerkamp Alkmaar. Jeugdzomerkamp Alkmaar is niet alleen een heel tof project, maar voorziet in een week van gelijkheid en vriendschappen. Achtergrond en geld spelen even geen rol. En daar ligt een mooie basis voor een waardevolle kampweek," aldus Korthagen.

"Helaas hebben we een week met overnachtingen moeten loslaten. Op een gegeven moment moet je een knoop doorhakken en voor een alternatief gaan. Simpelweg, omdat je anders niet meer de tijd hebt om dat alsnog te realiseren. In samenwerking met alle betrokken partijen zijn we tot deze vorm gekomen. Het is weer gelukt mede dankzij de persoonlijke betrokkenheid van Alkmaarse ondernemers zoals BAK Reizen, STAD Alkmaar, KropSla en Containerbox Alkmaar.”

Voor deelname aan het activiteitenprogramma kan volgens Korthagen gebruik worden gemaakt van het AlkmaarPas tegoed. En indien het resterende tegoed niet volstaat, kan een korting voor deelname worden verstrekt. Aanmelden voor de eerste week vanaf 6 juli kan t/m 30 juni. Aanmelden voor de tweede week vanaf 13 juli kan t/m 7 juli.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl