Alkmaar Centraal


De Alkmaarse grachten en binnenwateren zijn aantrekkelijk voor watersporters. Om dit zo te houden laat het college van burgemeester en wethouders onderzoek doen. De resultaten worden meegenomen in een visiedocument met aandacht voor een scala aan aspecten zoals regelgeving, vergunningen en handhaving, ligplaatsen, bootjesverhuur en rondvaarten, milieu/duurzaamheid en toerisme.

Naast dat de grachten populair zijn bij mensen uit de regio, is het aantal bootverhuurders in Alkmaar de laatste jaren toegenomen. De gehele vloot bestaat uit ongeveer 100 bootjes. En vooral tijdens deze coronaperiode is de vraag enorm toegenomen. De politie registreerde dan ook 40 procent meer overlastmeldingen. Het gaat vooral om te snel varen, onnodig lawaai van de motor en onwetendheid over gedragsregels op het water.

"De binnenwateren van Alkmaar zijn in trek en zijn een grote trekpleister voor onze gemeente. Dat is natuurlijk fijn en we moeten zorgen dat het zo blijft", stelt burgemeester Piet Bruinooge. "We zetten nu een aantal stappen om de druk op het water enigszins te verlichten. Daarnaast kijken we vooral hoe we op de lange termijn kunnen zorgen dat onze binnenwateren aantrekkelijk blijven. Niet alleen op, maar ook om het water."

Het college zet op korte termijn stappen om de overlast te beheersen en te zorgen dat het voor iedereen prettig en veilig vertoeven is, op en om het water. Twee nieuwe vaartuigen voor extra surveillance, intensieve communicatie en een plan voor eenrichtingsverkeer moeten hun vruchten afwerpen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl