Alkmaar Centraal


Een 21-jarige man uit Macedonië zonder vaste woon- of verblijfplaats, die in de nacht van 29 op 30 april een spoor van vernieling achterliet op onder meer het Luttik Oudorp, hoorde dinsdag drie weken gevangenisstraf en 2.500 euro schadevergoeding tegen zich eisen. De verwarde man stak met een keukenmes 50 banden lek, omdat hij 'bang was van de eigenaren van de auto's' die hem 'achtervolgden'. Dat voerde hij dinsdag als motief aan voor de politierechter in Alkmaar, schrijft het NHD.

"Ik leefde op straat, kwam ’ze’ tegen als ik sliep op parkeerterreinen en ’ze’ kwamen ook langs als ik ging trainen’’, vertelde M. Direct na zijn arrestatie liet hij al doorschemeren dat hij uit ’zelfverdediging’ had gehandeld.

Nadat hij kort vastzat vanwege het bandensteken, vernielde hij ook nog de intercom en een beveiligingscamera bij het politiebureau, omdat zijn paspoort was afgenomen en hij het terug wilde hebben. M. zit op het moment in vreemdelingenbewaring, in afwachting van uitzetting naar Macedonië, en daar heeft hij het naar eigen zeggen moeilijk mee.

Daarom achtte zijn advocate een vrijheidsstraf ook niet passend. Verder voerde zij aan dat haar cliënt een trauma heeft opgelopen, doordat leden van een drugsbende in Macedonië een vuurwapen op zijn hoofd hadden gezet.

De politierechter vond dat de verdachte ’respect moet tonen voor andermans spullen’ en daar af moet blijven. Zij hield rekening met het blanco strafblad van M., zijn huidige omstandigheden en legde vier weken voorwaardelijke celstraf op. Geen gevangeniscel dus, maar wel nog vreemdelingenbewaring. Ook moet de Macedoniër zo’n 2.000 euro schadevergoeding betalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl