De grote brand die woensdagochtend voor een enorme ravage zorgde op niveau -2 in de Singelgarage in Alkmaar is waarschijnlijk aangestoken. Eerder werd al bekend dat een man was aangehouden, die zich verdacht ophield nabij de parkeergarage. De verdachte blijkt een 51-jarige Alkmaarder te zijn.

"Andere scenario's worden wel onderzocht, maar dat de brand is aangestoken is op dit moment het meest aannemelijk", zegt een politiewoordvoerder tegen mediapartner NH Nieuws. Aanvankelijk werd vooral gedacht aan kortsluiting bij een laadpaal. Een elektrische auto was totaal uitgebrand en moest naar buiten getransporteerd worden om te dompelen. De hele ondergrondse garage blijft donderdag sowieso nog dicht voor politieonderzoek, waarbij een politiehond wordt ingezet. Het vinden van aanwijzingen wordt bemoeilijkt door alle brandschade en de roet.

De politie is nog steeds op zoek naar de persoon die rond 06:15 uur, ongeveer tien minuten voor de eerste 112-melding, de Singelgarage is uitgereden. Deze bestuurder werd gezien op beveiligingsbeelden en kan een belangrijke getuige zijn.

Gedupeerden die hun auto op niveau -1 hadden geparkeerd is donderdag verteld dat de schade daar mogelijk meevalt. Maar voor eigenaren die hun auto op niveau -2 hebben staan is het nog gissen. Een van de gedupeerden, die nerveus bij de parkeergarage stond te kijken toen de brand woedde: "Ik vrees dat er van mijn auto niets meer over is".

De 82-jarige meneer Koeman uit Alkmaar stond donderdagochtend voor de ingang van de garage. Zijn auto staat ook op de getroffen verdieping. "Ik hoor jammer genoeg helemaal niks. Ik wil weten of ik een nieuwe auto moet hebben". Op die verdieping stonden naar schatting rond 60 auto's, aldus een brandweerman. Totaal staan er rond 160 auto's in de garage.

Inmiddels heeft de politie foto's en een video gepubliceerd om een indruk te geven van hoe het in de garage nu uitziet. Mensen die hun auto in de parkeergarage hebben staan worden via alkmaar.nl en alkmaar.parkeerservice.nl op de hoogte gehouden.
Pin It
Bekeken: 1660x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/