Alkmaar Centraal


"Langedijk is klaar voor de toeristen! Zeker nu de coronamaatregelen zijn versoepeld", tweette de gemeente vrijdagmiddag optimistisch bij een video. Wethouder Ad Jongenelen ging op bezoek bij Recreatieschap Geestmerambacht en Stichting Toerisme Promotie Langedijk om te kijken hoe de vlag erbij hangt.

Jongenelen vroeg locatiebeheerder Johan de Jong de inkopper of de coronacrisis ook Recreatieschap Geestmerambacht heeft geraakt. "Ja, uiteraard heeft het ons ook geraakt. Met name ook de grote evenementen, die hebben allemaal niet plaats kunnen vinden". De Jong doelt op Power Valley, Indian Summer en Liquicity. Ook de horeca werd getroffen, al gaat het daar volgens hem redelijk mee. "Gelukkig hadden zij de mogelijkheid om loketverkoop te doen, dus daar was toch nog enige vorm van inkomsten."

"We zijn echt wel aan het kijken of we creatieve zaken kunnen bedenken om voor iedereen toch weer nog een leuk afsluitend zomerseizoen te maken", blikt De Jong positief vooruit. Daarop gaf wethouder Jongenelen aan graag te willen helpen waar mogelijk.

Peter de Nijs van Stichting Toerisme Promotie Langedijk: "De veiling is er klaar voor, Langedijk is er klaar voor. We zijn al bezig aan het starten, we zijn alweer bezig met de ontwikkelingen voor een nieuwe wandeling, we hebben laatst nog gedichtenborden opgezet in Langedijk en er is een nieuwe fietsroute."

De Nijs zegt over de nieuwe wandelroute:  "Je start vanaf het Havenplein. Ook al zo'n prachtig punt hier in Langedijk. En dan ga je vanuit het oude Eerstelingenpad naar het Duizend Eilandenrijk en dan kom je uit bij de veiling."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl