Alkmaar Centraal


Naar aanleiding van de verwoestende brand in de Singelgarage, laat gemeente Alkmaar warmtesensoren plaatsen bij de laadpalen voor elektrische auto's. Dit meldt het NHD. En voor als het dan toch mis gaat, komt er een sprinklersysteem om de brand te blussen of in ieder geval te beperken, en dat brandweerlieden veiliger toegang biedt.

Op sociale wordt media inmiddels druk gediscussieerd over de risico's van laadpalen en elektrische auto's in parkeergarages. De zes oplaadpunten van de Singelgarage staan op niveau -2. Accu's kunnen erg heet worden en zijn erg lastig te blussen.

In de media zoals tv-programma Kassa was de afgelopen maanden al aandacht voor de risico's van elektrische laadpalen in ondergrondse parkeergarages. Naar aanleiding daarvan stelde de VVD al raadsvragen. De antwoorden die de VVD toen kreeg, roepen na de brand opnieuw vragen op. De VVD wil daarom meer duidelijkheid over de acties die de gemeente de afgelopen maanden rond brandveiligheid in parkeergarages in gang had gezet.

Volgens het NHD was de gemeente vergevorderd met het installeren van de warmtecamera's. Die zouden moeten signaleren of de oplaadpunten of de auto's te warm worden. Mocht dat het geval zijn, dan zorgen ze voor automatische uitschakeling van het oplaadpunt. Naast de warmtesensoren is het nu ook de bedoeling dat een sprinklerinstallatie wordt geplaatst.

De schade op niveau –2 is aanzienlijk. Daarom zijn daar stutten aangebracht om de beschadigde constructie op te vangen. Ook zijn de branddeuren nog gesloten en kunnen niet open doordat er schade is aan de elektrische installaties. Daardoor kunnen auto’s nog niet worden uitgereden.

Op de website van de gemeente wordt uitgelegd uit hoe gedupeerden moeten handelen.  De garage blijft voorlopig dicht om de veiligheid verder te waarborgen. Mensen met een abonnement voor de Singelgarage kunnen voorlopig hun auto parkeren in de Schelphoekgarage, hun abonnement is kosteloos en automatisch omgezet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl