Door het coronavirus liepen veel huldigingen in de soep maar de Alkmaarse kandidaten voor een koninklijke onderscheiding konden juist dubbel genieten genieten. Nadat burgemeester Bruinooge ze thuis al verrast had met heugelijk nieuws en een bloemetje, kwamen mevrouw Martha Kruijer en de heren Ton Könst en Ben Diependaal vrijdag naar Theater De Vest om de lintjes dan ook echt in ontvangst te nemen.

Dat gebeurde op gepaste afstand. Könst en Diependaal hingen hun colbert op een dressboy en mevrouw Kruijer deed hetzelfde met haar vest. Zo kon Bruinooge de lintjes er op spelden zonder hen dicht te naderen. Een vierde gedecoreerde Alkmaarder, de heer Gerard Nieuwveen, is al in Langedijk gehuldigd omdat hij vooral daar actief is.

Mevrouw Martha Kruijer richtte in 1980 Stichting Zwerfdier op maar ving al thuis vanaf 1977 zwerfdieren op. Ze hielp de Amivedipost en organiseerde diverse vang- en steriliseeracties. Kruijer richtte een nieuw dierenasiel middels acties en het werven van erfenissen en donaties. Omdat het rustiger aan te doen droeg ze de leiding in februari, tegelijk met het 40-jarig jubileum van Stichting Zwerfdier, maar is nog wel adviseur en kattenknuffelaar.

Ben Diependaal zet zich al sinds 1969 in voor diverse organisaties. Hij was onder meer betrokken bij de Stichting Velsen-Noord Activiteiten Kommissie (VAK), Buurthuis Velsen-Noord, Stichting Samenlevingsopbouw Velsen, Handbalvereniging Kick, de Sint Jozefparochie in Velsen-Noord, het aanloophuis voor daklozen en de Agathakerk in Beverwijk, het Rode Kruis Alkmaar en de Ouderenbond. Voor bijna alle genoemde organisaties was hij penningmeester. Bij het Rode Kruis Alkmaar was hij betrokken bij de fusie en als gebouwbeheerder. Bij de Ouderenbond helpt hij met belastingaangiftes.

De heer Gerard Nieuwveen zet zich al 40 jaar vrijwillig in als penningmeester en bestuurslid voor Tennispark Sint Pancras en Tenniscentrum De Oostwal. Ook was hij contactpersoon voor aannemers en de tennisclub bij de bouw en onderhoud van de tennishal en het tennispark. (foto: R. Verhagen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl